Medlemmer

Når du logger deg inn vil du i menyen til venstre finne sider med informasjon beregnet på medlemmene.

Hokksund Mannskor - Historien

DSC_0086.JPG - 3.29 MB

Hokksund Mannskor ble etablert den 27.11.1913 etter initiativ av skomaker Hans Hansen, og allerede i 1917 var det 40 medlemmer i koret. Hokksund Mannskor har vært i virksomhet uten avbrudd i alle år. 100-årsjubileet ble feiret i november 2013 med stor konsert og utgivelse av jubileumsbok. Koret består i hovedsak av sangglade menn med lokal tilknytning til Hokksund, men også fra Drammen, nedre Eiker og Kongsberg. Det er et kor for alle syngende menn uansett alder. Av de som er med, er det mange med lang fartstid, opp til 50 år, men også mange nye medlemmer. Koret har siden slutten av 1970-årene med stort hell forsøkt å gå nye veier, mye takket være korets dirigent gjennom de siste 45 årene, Bjørn Eriksen.

Koret har i dag 44 registrerte medlemmer. Vi legger vekt på å ha et variert repertoar og vi synger alt fra salmer, negro spirituals, viser og popsanger, til stoff fra musicals og gode gamle mannskorsanger. Siden starten har vi hatt ulike opptredener. Av faste innslag kan nevnes årlig kveldskonsert i Haug Kirke de siste 20 årene og to godt besøkte søndagsmatineer per år.

Koret deltar på Norges Korforbund Buskerud sine stevner, og har ved to anledninger vært Buskerud Fylkeskommunes representanter ved to store internasjonal sangfestivaler i Estland.

Vi har et godt miljø med flere sosiale sammenkomster i løpet av året. Annethvert år drar vi ut i verden. Koret har sunget i store katedraler og på koselige små torg i både England, Spania, Ungarn og Østerrike, Irland og Polen.

Koret har gitt ut to CD'er og er godt i gang med planleggingen av den tredje.