Ny Hjemmeside

Hokksund Mannskor ble etablert den 27.11.1913 etter initiativ av skomaker Hans Hansen, og allerede i 1917 var det 40 medlemmer i koret. Hokksund Mannskor har vært i virksomhet uten avbrudd i alle år. Koret består i hovedsak av sangglade mennesker med lokal tilknytning til Hokksund, men også fra Drammen, Nedre Eiker og Kongsberg.

Koret har i dag 42registrerte medlemmer. Vi legger vekt på å ha et variert repertoar og vi synger alt fra salmer, negro spirituals, viser og popsanger, til stoff fra musikals og lignende. Siden starten har vi hatt ulike opptredener, samt fast nattkonsert i Haug Kirke i desember hvert år de siste 22 årene.

Koret deltar på landssangerstevner, Norges Korforbund Buskerud sine stevner, og har ved to anledninger vært Buskerud Fylkeskommunes representanter ved to store internasjonale sangfestivaler i Estland.

Hokksund Mannskor baserer seg på å være et kor for alle sangglade menn uansett alder. Av de som er med er det mange med lang fartstid, men også mange nye medlemmer. Koret har siden slutten av 1970 – årene med stort hell forsøkt å gå nye veier mye takket være korets dirigent gjennom de siste 47 årene, Bjørn Eriksen.

Vi har et godt miljø med flere sosiale sammenkomster i løpet av året. Annethvert år drar vi ut i verden. Koret har sunget i store katedraler og på koselige små torg i både England, Spania, Ungarn og Østerrike. Sommeren 2014 gikk turen til Irland. I 2016 var det Krakow som fikk besøk, mens vi i 2918 droppet utenlandsturen til fordel for landssangerstevnet i Stavanger.

Jubileumsåret ble feiret i samtlige av årets måneder med konserter på seks bo- og servicesentra, søndagsmatineer og førjulskonserter i Haug kirke og hos Frelsesarmeen. Den store høytidligheten var selvfølgelig jubileumskonserten søndag 1. desember. Da fikk en fullsatt aula på ungdomsskolen en fargesprakende musikalsk reise gjennom Hokksund Mannskors lange historie. Koret serverte et utvalg av sanger som har stått på repertoaret fra den første konserten på nyåret i 1914 og fram til i dag. På storskjerm fikk publikum både se og høre koret framføre vinnermelodien fra Grand Prix 1979, filmet det samme året. Her ble også jubileumsboka presentert for publikum. Ingen i Øvre Eiker unngikk å legge merke til koret dette året – det resulterte i at Hokksund Mannskor fikk kommunens kulturpris for 2013.

Hjemmesiden vår tok plutselig kvelden, det er derfor ikke mye å skryte av ennå. Vi jobber imidlertid med saken – kom gjerne tilbake og se hvordan det utvikler seg!

HMK Logo